skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Suomalaiset Pitävät Ravintoloista

Suomalaiset pitävät ravintoloista

Suomessa syödään paljon ulkona. Tilanne on muuttunut huomattavasti muutaman vuosikymmenen aikana, ja nykyään ravintoloissa syödään muutenkin kuin vain juhlapäivinä. Usein kuitenkin tavallisena arkipäivänä ruokailu tapahtuu joko työpaikkaravintolassa tai läheisessä lounasravintolassa. Myös viikonloppuisin suomalaiset suosivat erilaisia ketjujen ravintoloita, ja fine dining säästetään erityisiä tilaisuuksia varten.

Työpaikkaruokailu

Osalla työpaikoista on oma ruokala, ja toiset taas käyvät syömässä kaikille yhteisesti tarkoitetuissa ravintoloissa, joita on tarjolla etenkin suurimpien bisneskeskittymien sekä oppilaitosten läheisyydessä. Myös työpaikkaravintolat joutuvat kilpailemaan asiakkaistaan toisten lähistöllä olevien ravintoloiden sekä pikaruokapaikkojen kanssa. Niiden suurimmat kilpailuvaltit ovat edullinen hinta, sijainti sekä monipuolinen valikoima ruokia, jotka sopivat lähes kaikille. Työpaikkaravintolatkin joutuvat vastaamaan ihmisten moninaisiin yksilöllisiin tarpeisiin, mikä onkin niiden suurimpana haasteena. Etenkin erilaiset yliherkkyydet, ruokavaliot ja mieltymykset säätelevät usein asiakkaiden valintoja. Työpaikkaravintoloiden viihtyvyyteen on myös panostettu viime vuosina entistä enemmän. Yhä useammin näihin ravintoloihin hakeudutaan tekemään töitä tai tapaamaan työtovereita. Työpaikkaruokalassa voit aivan rauhassa ottaa läppärin tai tabletin esiin ja tehdä hetken töitä, lukea lehteä tai vastata vaikka sähköposteihin.

Ketjuravintolat

Suomalaiset pitävät erilaisista bonusjärjestelmistä, joiden avulla keskittämällä ostoksensa tietyn ryhmän liikkeisiin voi saada merkittäviäkin etuja. Useat valitsevat viikonlopun ruokapaikkansakin juuri sen mukaan, mihin ketjuun ravintola kuuluu. Tämä toisaalta lisää suomalaisten innokkuutta ylipäätään käydä ulkona syömässä, mutta toisaalta se vähentää kokeilunhaluisuutta. Saman ketjun ravintoloiden listat ovat usein melko samankaltaisia, ja vastatakseen kysyntään myös toiset ketjut alkavat usein tarjota samoja uutuuksia kuin mitä muillakin on listoillaan.

fine dining

Suomalaiset mieltävät edelleen fine diningin liittyvän vain juhliin tai erityisiin tilanteisiin. Kuitenkin kokeilunhalun lisääntyessä suomalaiset ovat alkaneet syödä hienommin ja arvostaa taidolla valmistettua hyvän makuista ruokaa. Paremmat ravintolat ovat myös tulleet lähemmäs asiakasta panostamalla palveluunsa, mutta myös toivottamalla lämpimästi tervetulleeksi uudet asiakkaat, joille fine dining on suuri elämys.

Back To Top
Total