skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Suomen Ravintoloita Arvostetaan

Suomen ravintoloita arvostetaan

Suomalaisia raaka-aineita, sekä niiden monipuolista käyttöä ihaillaan kansainvälisesti. Meidän luontomme on Euroopan puhtaimpien joukossa, ja metsistämme saadaan paljon mahtavia tuotteita paitsi kotikeittiöidemme, myös ravintoloiden käyttöön. Yhä useammat kuluttajat arvostavat ravintoloiden ruokalistoja selatessaan kotimaisuutta sekä lähi- ja luomuruokaa. Meidän luonnossamme tuoreita raaka-aineita riittää, ja niitä kannattaakin hyödyntää.

Olemme edelläkävijöitä myös luontoa kunnioittavassa ruuanvalmistuksessa, ja suomalaiset ravintolatkin ovat alkaneet käyttää enemmän riistalihaa sekä metsän antimia kuten kotimaisia sieniä ja marjoja. Olemme tehneet myös paluuta juurillemme ja alkaneet käyttää kauan kadoksissa olleita herkkuja kuten kuusenkerkkää ja erilaisia villivihanneksia. Suomi on myös kärkimaana kierrätykseen liittyvissä asioissa sekä ruokahävikin vähentämisessä. Suomalaiset asiakkaatkin ovat ottaneet nämä tulevaisuuden turvaamiseen liittyvät asiat tosissaan ja suosivat sellaisia yrityksiä, jotka jakavat nämä mielipiteet. Useat parhaat ravintolamme ovatkin sitoutuneet kestävän periaatteen toimiin.

Suomalaisia huippuosaajia

Suomalaiset ravintolakävijät ovat onnekkaassa asemassa, sillä meillä on suuri määrä ravintola-alan huippuja, ja heidän tähdittämänsä ravintolat ovat erittäin arvostettuja myös kansainvälisesti. Suomi on melko pieni maa, ja suurin osa asukkaistamme tuntee jo julkkisasemaankin nousseet parhaat keittiömestarimme. Hans Välimäki, Tomi Björk ja Kari Aihinen ovat esimerkkejä parhaiten tunnetuista kokeistamme. Sen lisäksi, että he vaikuttavat positiivisesti ravintola-alan kasvuun Suomessa, on heillä suuri merkitys uusien nuorten kiinnostumiselle alasta. Tunnettujen nimien lisäksi osaamista on kuitenkin kaikilla tasoilla. Kovaa työtä tekeviä yrittäjiä löytyy ympäri Suomea, vaikkakin yleisesti kaikkein arvostetuimmat ravintolat sijaitsevat Helsingissä.

Suomalaiset ravintolat ja niiden keittiömestarit ovat myös pärjänneet hyvin kansainvälisissä kilpailuissa ja omalta osaltaan vieneet Suomen ravintoloiden mainetta eteenpäin. Suomalaisia huippukokkeja voi tavata myös ulkomaisissa arvostetuissa ravintoloissa. Esimerkiksi uusi lupauksemme ravintolamaailmalle on Sanni Tikkanen, joka on jo työskennellyt Euroopassa kahden Michelin-tähden ravintoloissa. Maailmalla toimii keittiömestareina useita suomalaisia lahjakkuuksia. Eräs parhaista on Mikael Viljanen, joka toimii jo muutaman vuoden Michelin-arvoa kantaneen The Greenhouse -ravintolan keittiömestarina Dublinissa. Helena Puolakka on myös legendaarinen kokkimme, joka on ollut kolmen Michelin-tähden ravintolan, La Tanten ravintolapäällikkönä vuosien ajan.

Parhaat ravintolamme kiinnostavat matkailijoita

Suomen ravintoloiden erinomaisuudesta kertoo myös se, että vuonna 2019 jopa kuusi suomalaista ravintolaa on mukana Michelin-oppaassa. Tämä onkin melko suuri määrä verrattuna pieneen asukasmääräämme. Myös pohjoismaiden parhaimpia ravintoloita arvioiva sivusto White Guide of Nordics mainitsee useita huippuravintoloitamme, josta osaa ylistetään jopa maailman huipputason ravintoloiksi. Vuonna 2019 parhaiksi mainitaan Helsingissä sijaitsevat ravintolat Ask, Palace sekä Inari. Matkailijat arvostavat sekä perinteistä ruokakulttuuriamme että kansainvälisiä ravintoloitamme. Turistit vievät sanomaa suomalaisesta osaamisesta eteenpäin, sillä netin arvostelusivustot ovat pullollaan ylistyksiä Suomi-kokemuksista sekä ainutlaatuisista ravintolaelämyksistä.

Back To Top
Total