skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Mieti Ravintolan Konsepti Tarkkaan

Mieti ravintolan konsepti tarkkaan

On hyvä miettiä, kenelle haluat tarjota ruokaa. Etenkin kaupungissa asuva nuorempi työssäkäyvä tai korkeakouluissa opiskeleva väestö ruokailee mielellään etnisissä ravintoloissa, kun taas lapsiperheet hakeutuvat mielellään pikaruokaravintoloihin tai kauppakeskusten lähistöllä oleviin lounasravintoloihin. Mikä on sinun kohderyhmäsi? Voit alkaa pohtia konseptia myös tarpeen näkökulmasta. Onko lähiseudullasi tarvetta tietyntyyliselle ravintolalle, tai oletko itse innostunut tietynlaista asiakaskuntaa kiinnostavasta ravintolaideasta? Olipa ravintolasi sitten tarkoitettu senioreille tai lemmikkien kanssa liikkuville, pysy konseptissasi ja tarjoa juuri kohderyhmääsi kiinnostavia tuotteita.

Ravintolan sijainti on avainkysymys

Se, missä ravintolasi sijaitsee, on erittäin tärkeää sen kannattavuuden kannalta. Etenkin suuressa kaupungissa jopa muutaman sadan metrin matka saattaa olla merkityksellinen. Sijainti opiskelupaikkojen vieressä, bisneskeskittymässä tai vilkkaiden kulkuväylien lähellä vetää varmasti enemmän asiakkaita sisään ravintolaan. Mahdollinen sijainti on kuitenkin myös aina kustannuskysymys. Ravintolaa perustavan kannattaakin miettiä tarkkaan kirjanpitäjänsä kanssa lisääkö parempi sijainti myyntiä olennaisesti vai saako hieman halvemman liiketilan valitsemalla huomattavasti paremman voitto-odotuksen.

Tukea yritykselle

Sinun on mahdollista hakea tukea ravintolan perustamiseksi varsinkin, mikäli sen idea poikkeaa joiltakin ominaisuuksiltaan tavallisista ravintoloista. Etenkin maaseudun kehittämiseen myönnetään EU-avusteisia tukia. Ainakin jos ideasi edistää kestävää kehitystä tai luo työpaikkoja maaseudulle, voit saada apua sen perustamiseen. Kaupunkialueella voit hakea rahoitusta yksityisiltä rahoittajilta tai hakea lainaa tai takausta Finnverasta.

Back To Top
Total