skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Ravintola Etätyöpaikkana

Ravintola etätyöpaikkana

Etätyö on ollut vuoden 2020 teema – koronapandemia on ajanut yhä useamman pois työpaikalta ja osoittanut, että yllättävän moni pystyy tekemään töitään etänä. Koronakevät myös poisti sen yleisen harhaluulon, että etänä työskentelevät ainoastaan freelancerit ja että kotoa käsin ei voi tehdä “oikeita töitä”.

Moni ei kuitenkaan halua lukittautua neljän seinän sisään koko päiväksi, sillä silloin työt kirjaimellisesti tulevat kotiin eli työn ja vapaa-ajan raja hälvenee. Lisäksi varsinkin alussa voi olla hankalaa päästä alkuun töidensä kanssa kotona, joten moni helpottaa tätä lähtemällä esimerkiksi kirjastoon tekemään töitä: siellä on rauhallinen ilmapiiri ja se on auki virka-aikaan. Toinen vaihtoehto on ravintola: ne sijaitsevat usein hyvällä paikalla, ne tarjoavat ilmaisen nettiyhteyden ja niissä pääsee näppärästi lounaalle.

Älypuhelin on siitä kätevä, että sillä voi seurata ravintoloiden aukioloaikaa ja tarvittaessa laittaa viestiä, että onko etätyöntekijä tervetullut. Lisäksi moni hoitaa suurimman osan itse töitä lukuunottamatta älypuhelimella. Toimiva älypuhelin voi aivan hyvin olla käytetty, sillä niiden hankinta on edullisempaa ja huolto yllättävän helppoa. Esimerkiksi käytetyt iphonet toimii kotitoimistona, josta voi lukea sähköpostit, koordinoida etäkokoukset ja maksaa laskut.

Ravintoloiden elinvoimaisuus

Ravintoloiden kirjo on Suomessa laaja ja siitä on kirjoitettu runsaasti monia asiapohjaisia blogeja, joissa pääsee tutustumaan muun muassa kulissien taakse ja siihen, millaista suomalainen ravintolakulttuuri loppujen lopuksi on. Ravintolat ovat myös joutuneet miettimään koko konseptiaan uusiksi näin pandemian aikana, kun ne olivat keväällä kiinni ja kävijämäärät ovat muutenkin jääneet vähäisiksi.

Mikäli ravintolaan ei ole asiaa esimerkiksi karanteenin takia, voi älypuhelimellaan tilata sieltä ruokaa kotiin. Tämä on vähintään yhtä tärkeää kuin itse ravintolassa vierailu, sillä sekin tukee ravintolan toimintaa näinä poikkeuksellisina aikoina.

Jos olet menossa ravintolaan tekemään etätöitä, on kohteliasta tilata ensin ja vasta sitten laittaa työympäristö pystyyn. Jos ravintolassa ei ole asiakkaille tarkoitettua nettiä tai se on kovin heikkolaatuinen, voit myös käyttää älypuhelimesi omaa nettiä ja jakaa sen tietokoneesi kanssa. Kannattaa valita sellainen paikka, jossa on mahdollisimman vähän henkilökunnan tiellä, jolloin saa myös itse työskennellä rauhassa.

Älä tuo ravintolaan omia eväitä. Vettä saa monissa paikoissa ilmaiseksi, joten vesipulloakaan ei kannata raahata mukana. Jos ravintoloitsija ei halua etätyöläisiä ravintolaansa, ole ymmärtäväinen, sillä olet nyt hänen firmansa tiloissa. Jos etätyöläiset ovat tervetulleita, on sinun myös tilattava jotain, jotta et vain kuluta ravintolan tuoleja. Lounas ja sen jälkeen tilattava kahvi tai tee riittävät monessa paikassa, varsinkin jos olet ottanut jo tavaksi tehdä etätöitä kyseisessä ravintolassa. Voit tarvittaessa neuvotella itse, tai pyytää työnantajaasi neuvottelemaan, vaikkapa tietyn nurkkauksen varaamisen etätyöskentelyyn jahka olet tuttu kasvo henkilökunnalle.

Back To Top
Total