skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Ravintolan Perustaminen Vaatii Monipuolista Osaamista

Ravintolan perustaminen vaatii monipuolista osaamista

Moni haaveilee omasta ravintolasta ja ravintola-ala onkin varsinkin suurissa kaupungeissa melko kilpailtu ja toisaalta myös hyvin monipuolinen. Ravintolat työllistävät lukuisia eri alan osaajia ja usein ravintolan perustaakseen osaamista on oltava muunkin kuin pelkän ruoan ja juoman suhteen. Ravintolayrittäjän persoonaa ja vaadittavia ominaisuuksia käsitellään omassa artikkelissaan, mutta tässä pureudumme itse ravintolan perustamiseen. Prosessin monimutkaisuus voi yllättää monet.

Perusasiat kuntoon

Mikäli ravintolaa perustaessa tuntuu, että joidenkin asioiden suhteen esiintyy epävarmuutta, kannattaa niistä ehdottomasti konsultoida ulkopuolista apua ja palkata tarvittaessa ammattilaisia. Jos kokee, että ei ymmärrä jotain aspektia liittyen ravintolan perustamiseen, näin todennäköisesti myös on. Erityisesti taloudellinen puoli ja lupa-asiat kannattaa hoitaa ammattilaisen tuella, mikäli ne tuntuvat hankalalta. Virheet lupien hankkimisessa voivat pahimmillaan johtaa toiminnan viivästymiseen tai jopa ravintolan sulkemiseen.

Taloudellinen puoli on toinen, mikä koetaan hankalaksi. Ravintolasta haaveilevat tietävät usein kaiken täydellisestä pihvistä ja eri ruoka-aineiden kanssa yhteensopivista viineistä, mutta eivät välttämättä mitään taloudellisen puolen ja kirjanpidon hoidosta. Yrityslaina on hyvä vaihtoehto alkupääoman hankintaan tai myöhempiin kuluihin, joita voi tulla esimerkiksi remonttien yhteydessä. Lainat kannattaa hankkia osoitteesta Qred.com, josta saa hyvät tarjoukset ja maksusuunnitelman omalle lainalle. Paperityöt ja taloudenhoito voi tuntua usein raskaalta ravintolaa perustettaessa ja siihen kannattaakin palkata osaava ammattilainen joko tueksi tai hoitamaan asia kokonaan niin, että omaa aikaa jää muuhun.

Sopiva paikka ja mahdollinen remontointi

Sopivan paikan etsimisessä voi kulua aikaa. Liikehuoneiston vuokrauksessa tai ostamisessa kannattaa myös olla tarkkana sopimusten suhteen. Kun sopiva paikka on löytynyt, saattaa se mahdollisesti vaatia remonttia. Tämä puolestaan taas kysyy lisää osaajia, budjettia ja aikaa. Usein liikekiinteistön remontointi vaatii myös erillisiä lupia, jotka on hankittava erillisistä virastoista. Remontti voi olla vain pientä pintaremonttia tai paikassa voi mennä kaikki uusiksi putkia myöten. Kannattaa varautua myös yllätyksiin tässä vaiheessa. Usein ravintolan perustaja voi osallistua suunnitteluun esimerkiksi kalusteiden ja pintojen osalta, mutta työt kannattaa suosiolla jättää ammattilaisille. Tässäkin vaiheessa kannattaa pitää mielessä yrityslaina, mikäli remonttikulut nousevat suuriksi.

Ravintola-ammattilaisten palkkaaminen

Kun on päästy liikkeelle alusta, on ravintolan perustajan palkattava oikeanlaiset ammattilaiset ravintolatyöhön. Mikäli tiedossa on luottokokki, kannattaa häneltä kysyä suosituksia niin menun kuin henkilökunnankin suhteen. Ravintola-ala on hyvin kansainvälinen, ja mikäli työvoimaa tulee ulkomailta, ovat heidänkin lupa-asiansa oltava kunnossa. Omistajan on lisäksi neuvoteltava palkat ja budjetti ravintolalle, tai saatava tähän oikea henkilö, jolla on osaamista asian suhteen. Ravintolan perustaminen vaatii paljon työtä, mutta se on usein samalla palkitsevaa ja lopputulos on työn arvoinen.

Back To Top
Total